Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Καλο ταξιδι...κυρια Σοφια μας!!!



Σε ηλικία 85 ετών, η αγαπημένη γιαγιά της «πράσινης» κερκίδας, η «κυρία Σοφία», έφυγε από τη ζωή...


Η Σοφία Ζευγώλη-Μπατή ή χαϊδευτικά «κυρία Σοφία», όπως τη γνώριζαν όλοι, μία από τις πιο αγαπητές μορφές της «πράσινης» εξέδρας, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ήταν μια ζωή δίπλα στον Παναθηναϊκό, του οποίου υπήρξε φανατική οπαδός, μέχρι την τελευταία της πνοή και μάλιστα ήταν τέτοια η «τρέλα» της για το Τριφύλλι, που κάποτε αρνήθηκε να παντρευτεί επειδή ο φιλόδοξος γαμπρός ήταν φίλος του Ολυμπιακού (δείτε εδώ)!




Σίγουρα οι περισσότεροι την είχαμε δει στο γήπεδο. Πήγαινε συχνά σε αγώνες, όλων των αθλημάτων, για να στηρίξει τον αγαπημένο της σύλλογο, παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της ηλικίας της αλλά και λόγω της απόστασης (έμενε στο Νέο Κόσμο). Επειδή, μάλιστα, δεν είχε κάποιον για να την μεταφέρει, περιστασιακά διάφοροι φίλοι του Παναθηναϊκού προσφέρονταν για να την εξυπηρετήσουν, καθότι το γήπεδο για την κυρία-Σοφία ήταν το «οξυγόνο» της.

Τη θυμόμαστε και από τις εκπομπές του καναλιού "High". Ο κύριος Κουσουνέλος την καλούσε συχνά για να πει την άποψη της, ενώ πολλές φορές και η ίδια επικοινωνούσε τηλεφωνικά όταν ήθελε να τοποθετηθεί σχετικά με τα τεκταινόμενα στο σύλλογο.

Τιμής ένεκεν παρουσιάζουμε μία παλιά φωτογραφία που αποδεικνύει πόσο εκδηλωτική ήταν ανέκαθεν για τον Παναθηναϊκό. Της ζητούμε συγγνώμη -έστω και ετεροχρονισμένα- γιατί συναντώντας την μία φορά στο κλειστό του ΟΑΚΑ, της υποσχεθήκαμε πως κάποια στιγμή θα την επισκεπτόμασταν στο σπίτι της με σκοπό να της παρουσιάζαμε τη φωτογραφία και να της παίρναμε μία μίνι-συνέντευξη. Δυστυχώς τα γεγονότα μας πρόλαβαν.

Δεν θα ξεχάσουμε πώς «έλαμψε» το πρόσωπο της όταν άκουσε για το φωτογραφικό ντοκουμέντο που θα της δίναμε. Με τη σειρά της, άνοιξε το πορτοφόλι της και με περηφάνια μας έδειξε μία φωτογραφία, που απεικόνιζε την ίδια να συνοδεύει την ποδοσφαιρική ομάδα του Τριφυλλιού, σε αποστολή στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '50.

Όταν ένας άνθρωπος «φεύγει» από τη ζωή, παύει να αποκαλείται «κύριος». Στην προκειμένη περίπτωση ας κάνουμε μία εξαίρεση.

 

Καλό ταξίδι κυρία Σοφία...
 

Ar1stot3lis




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: