Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

O ηθικος Νταμπιζας...




Τα πρώτα χρόνια της «παράγκας» και η... αξιοπρέπεια του Νταμπίζα


Την «παράγκα» δεν την στελέχωναν μόνο παράγοντες, δημοσιογράφοι, διαιτητές, αλλά και ποδοσφαιριστές. Διαβάστε για την... αξιοπρέπεια του Νταμπίζα, καθώς και τα τρία πρώτα μέρη του αφιερώματος για την περίοδο 1996-97.


 



Με πάσα ειλικρίνεια δηλώνουμε πως ζηλεύουμε όποιον δεν έζησε ή όποιον δεν θυμάται (πράγμα κάπως αδύνατο βέβαια) τα πρώτα χρόνια της «παράγκας». Την περίοδο που χτιζόταν το σύστημα που λήστευε με κάθε τρόπο τον ιδρώτα των παικτών του Παναθηναϊκού, που αλλοίωσε τον χαρακτήρα του ελληνικού αθλητισμού και που διάβρωσε όχι μόνο το ποδόσφαιρο της χώρας, αλλά και τη νοοτροπία, τον τρόπο σκέψης μίας ολόκληρης γενιάς.

Ευνοημένος από αυτό το σύστημα ήταν ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη. Ζημιωμένος ο Παναθηναϊκός που δεν αντιδρούσε.

Μέλη του συστήματος, εκτός από παράγοντες, από τον Θωμά, από διαιτητές, από τις αθλητικές αρχές στις οποίες είχαν εισχωρήσει τα «ζιζάνια», από δημοσιογράφους και εφημερίδες που απέκρυπταν τα σκάνδαλα, ήταν ΚΑΙ ποδοσφαιριστές.

Από τη μία υπήρχαν οι παίκτες και προπονητές που έβλεπαν τους κόπους τους να πηγαίνουν στράφι, ενώ από την άλλη υπήρχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο προπονητής τους Ντούσαν Μπάγεβιτς που πανηγύριζαν κάλπικες νίκες, πέτσινα πέναλτι, μουσαντένιους τίτλους. Δεν βγήκε ποτέ κάποιος ποδοσφαιριστής ή προπονητής του Ολυμπιακού να καταγγείλει τον τρόπο με τον οποίο κέρδιζε ο ίδιος και η ομάδα του. Λογικό αφού άπαντες είχαν βολευτεί.

Μέλος της ομάδας που λήστευε τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκος Νταμπίζας. Θα περιμέναμε -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- από το πρόσωπο που έχει την τιμή να συνεργάζεται πλέον με το Τριφύλλι, να βγει επώνυμα και να μιλήσει για τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε την περίοδο που χτίστηκε η παράγκα. Η… αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεψε να πράξει ούτε καν αυτό, που οπουδήποτε αλλού θα ήταν το αυτονόητο. Αρκέστηκε στο να εμφανιστεί δίπλα στο Δημήτρη Σαραβάκο και να «κρυφτεί» πίσω από την αίγλη του «πράσινου» γίγαντα. Κάτι που θα έκανε μόνο ένας ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που σέβεται τον εαυτό του!

Και επειδή ένας φίλος μας στέλνει (προφανώς ή από άγνοια ή λόγω ασθενούς μνήμης) πως τα «όργια» έγιναν μετά το 2000, όταν δεν υπήρχε Νταμπίζας στον ΟΣΦΠ, απλώς να υπενθυμίσουμε τα τρία μέρη του αφιερώματος «τα πρώτα χρόνια της Παράγκας» που αφορούν ΜΟΝΟ το πρώτο μισό της σεζόν 1996-97!

(Δεσμευόμαστε μέσα στο καλοκαίρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα που έχουμε αφήσει ημιτελές)

Τα πρώτα χρόνια της παράγκας (μέρος 1ο)
Τα πρώτα χρόνια της παράγκας (μέρος 2ο)
Τα πρώτα χρόνια της παράγκας (μέρος 3ο)
πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: