Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Τα δέκα καφάσια γαύρους…του Θανάση!!!




Σαν σήμερα, 19/5 2003: Η (ανύπαρκτη) τιμωρία του ΟΣΦΠ μετά τη Ριζούπολη και τα δέκα καφάσια γαύρων στον Ολυμπιακό από το Θανάση Γιαννακόπουλο...

Όσοι συναναστρέφονται με ξένους θα έχουν βρεθεί σίγουρα στη δύσκολη θέση να αναπτύξουν τη συζήτηση που ξεκινάει με τις λέξεις “Greek football” (ή “soccer” σε μακρινές ηπείρους). Είναι λίγες οι στιγμές που η κουβέντα δεν κατέληξε στη λέξη “scandal”.

«Μα καλά, τόσα χρόνια σκάνδαλα, δεν έχετε βρει τη λύση να τα πολεμήσετε» αναρωτιούνται οι έρμοι οι ξένοι και άντε να τους εξηγήσεις την έννοια της «ατιμωρησίας»... στο Ελλάντα. Πώς να τους εξηγήσεις τι θα πει «παρακράτος» του Πειραιά και την τεράστια δύναμη που έχει αποκτήσει στα κέντρα αποφάσεων.




Σαν σήμερα, 19 Μαΐου 2003, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ συνεδρίαζε για να αποφασίσει τι τιμωρίες θα επέβαλε για όσα έγιναν στο ματς της Ριζούπολης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι – ντροπή της σύγχρονης ιστορίας του ευρωπαϊκού αθλητισμού, που παρουσιάστηκε από τον αθλητικό και πολιτικό Τύπο ως νίκη του ΟΣΦΠ και όχι ως εξύψωση της αλητείας, του τραμπουκισμού, της τρομοκρατίας.

Για τη ζούγκλα της Ριζούπολης, για την τρομοκρατία με μπράβους στα αποδυτήρια, για τον προπηλακισμό από το πούλμαν, για τα τούβλα, φωτοβολίδες και πέτρες που εκτοξεύονταν κατά των παικτών, για όσα ντροπιαστικά έγιναν στη φυσούνα, ο ΟΣΦΠ τιμωρήθηκε με... εξουθενωτική ποινή. Δύο παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο! Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο, επειδή οι οπαδοί του διέλυσαν καθίσματα με τη λήξη του ντροπιαστικού ματς. Οι ποινές διπλασιάστηκαν λόγω υποτροπής. Τέτοια εξίσωση ούτε ο Αϊνστάιν δεν θα έλυνε!



Η διοίκηση του Παναθηναϊκού παρατηρούσε από μακριά τις εξελίξεις. Έριξε τις ευθύνες στους παίκτες και στον κόσμο του Τριφυλλιού, διέλυσε μέσα σε λίγα χρόνια την ομάδα που είχε φτάσει μία ανάσα από την κατάκτηση ευρωπαϊκής κούπας δύο φορές (και που υπήρξε ο βασικός κορμός της Εθνικής του 2004 στην Πορτογαλία).



Δέκα καφάσια γαύρους…


Την ίδια μέρα, συμπτωματικά, 19 Μαΐου 2003, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανέδειξε τη χαώδη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στον τότε ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και στην μπασκετική ομάδα.

Διαφορά, που εκτός των άλλων αντανακλάται και στις κούπες.

Στο ματς των δύο «αιωνίων» στον Κορυδαλλό οι «επιστήμονες» επιχείρησαν να δημιουργήσουν μία νέα Ριζούπολη. Πέταξαν λαγούς και κότες στους καλαθοσφαιριστές του Τριφυλλιού, με τον Θανάση να εκρήγνυται και να απαντάει κατάλληλα:

«Στα πλέι οφ θα δείτε τις κότες. Τι ήταν αυτά τα αίσχη που έγιναν; Να πετούν κότες και λαγούς μέσα στο γήπεδο και να μην αναφέρετε το παραμικρό;».

Στη συνέχεια γύρισε το πρόσωπό του προς τον Σταύρο Ελληνιάδη, εκπρόσωπο του Ολυμπιακού που χασκογελούσε αμήχανα και του βροντοφώναξε:

«Ο Παναθηναϊκός έχει εκατό χρόνια προσφοράς σε όλα τα αθλήματα, ανεξάρτητα αν είμαστε αντίπαλοι. Δεν σέβεστε τίποτα; Είστε γελοίοι! Δεν ντρέπεστε λίγο να κάνετε αυτές τις αηδίες με τις κότες; Δηλαδή τι πρέπει να κάνω εγώ; Να φέρω και να σας αδειάσω δέκα σκάφες με γαύρο όταν θα παίξουμε στα Πατήσια; Ντροπή σας πια!».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: