Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

''Ζέκα σημαίνει… αρχηγός''



ΖΕΚΑ ΩΣ ΤΟ 2017 ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!!!


Καλοκαίρι του 2011, ο Παναθηναϊκός έχει… χάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, αναζητά το restart σε πολλά επίπεδα κι έχει δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. 
Μια από τις πρώτες μεταγραφές που εισηγείται ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι ένας νεαρός συμπατριώτης του από τη Σετούμπαλ. Ο 23χρονος, τότε, Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες κατά κόσμον… Ζέκα, ήρθε στο «τριφύλλι» και κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί στον αρχηγό της ομάδας του 2013.


Ο αδύνατος, αλλά γρήγορος και με γερά πνευμόνια, μέσος, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του «καθηγητή». Ο Ζέκα με το… καλημέρα πήρε θέση βασικού και δικαίωσε με τα ατελείωτα τρεξίματά του και το μεγάλο πάθος του τον Φερέιρα. Αν και το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό έγινε σε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας. Ήταν 18 Αυγούστου 2011 κι ο Ζέκα στο 68’ του ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έμπαινε στη θέση του Σιμάο, με τον Παναθηναϊκό να μην αποφεύγει την ήττα-μισό αποκλεισμό (3-0) από τους Ισραηλινούς.


Τα πράγματα στο πρωτάθλημα ήταν καλύτερα πάντως για τον Ζέκα. Ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου 2011 στην Κέρκυρα, ασίστ με το… καλημέρα και νίκη 2-0 σε μια από τις καλύτερες χρονιές των «πράσινων» στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους μετά το νταμπλ του 2010. Όσο για το πρώτο γκολ του Πορτογάλου; Ονειρεμένο για κάθε παίκτη του «τριφυλλιού». Στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 19 Νοεμβρίου 2011 ο Ζέκα παίρνει την ασίστ του Κουίνσι και κάνει το 0-1 για τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας με τρόπο που έδειξε το «δέσιμο» που είχε ήδη αρχίσει να αποκτά με την ομάδα.


Ο Πορτογάλος είχε γίνει ήδη βασικό αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού, ήταν από τους λίγους που διασώθηκε στην… τραγική χρονιά που πέρασε (2012-2013) και το καλοκαίρι όντας πια από τους πιο έμπειρους του ρόστερ, το οποίο αναδομήθηκε πλήρως και βασίστηκε σε ένα κράμα νεαρών παικτών με λίγους υψηλής ποιότητας και εμπειρίας, ανακηρύχτηκε αρχηγός της ομάδας. Σε αυτό μέτρησε αρκετά και το «δέσιμο» που έχει ο Ζέκα με τον κόσμο του «τριφυλλιού».


Η 29η Ιανουαρίου για τον Ζέκα ήταν μια ακόμα σημαντική… Παναθηναϊκή ημερομηνία, αφού στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «τριφύλλι». Η συνέχεια, για τον αρχηγό, ακόμα καλύτερη. Η σεζόν προχώρησε με την εκκωφαντική νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το 3-0 που πέρασε στην ιστορία, και με την κατάκτηση του τροπαίου, του πρώτου που σήκωσε ο Πορτογάλος άσος ως αρχηγός του «τριφυλλιού».


 Πλέον, ο Ζέκα έχει 114 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό, 5 τέρματα και 14 ασίστ, όντας ένας από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές των «πράσινων» στη νέα εποχή. Ο Γιάννης Αναστασίου τον εμπιστεύεται πλήρως στη μεσαία γραμμή της ομάδας, το πάθος του και η ενέργεια που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους νεότερους συμπαίκτες του και ο Πορτογάλος ως το 2017 θα συνεχίσει να φέρει τη φανέλα με το νούμερο δέκα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού.


 Άλλωστε, ο ίδιος πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον πλέον ελληνικό τρόπο, χορεύοντας στα μπουζούκια, ενώ το δέσιμό του με τον σύλλογο είναι τρομερό καθώς αρκετές φορές έχει βρεθεί και στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ του εξάστερου Παναθηναϊκού. 





Σχολιο El Loco: Εξαιρετικος παικτης και χαρακτηρας, εχει δεθει με τον Παναθηναικο και την ''13'', την ματωνει την φανελα και αποτελει σημαντικο γραναζι στην μηχανη του Παναθηναικου μας.Εμεινε στα δυσκολα, παλεψε και δικαιωθηκε!!!

RESPECT CARLOS ZEKA!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: