Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ανατριχίλα!



Σαν σήμερα το 2008 σημειώθηκε ο θρίαμβος επί της Ιντερ. Απολαύστε τον  όπως τον έζησαν 6.000 τυχεροί στις εξέδρες του «Μεάτσα».


Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η Sportday στη γνωστή αντι-Παναθηναϊκή της υπηρεσία, μετά από διπλό επί της Ιντερ δεν γράφει ούτε μια φορά τη λέξη «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» στο πρωτοσέλιδό της. Οι άλλες, δεν γράφουν ούτε το όνομα του προπονητή που ταπείνωσε τον Μουρίνιο... 


Η ομάδα του Παναθηναϊκού ενισχυμένη με τον Τζιλμπέρτο Σίλβα και υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Χενκ Τεν Κάτε, υποτάσσει 1-0 με γκολ του Γιόσου Σαριέγκι την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, του Λουίς Φίγκο, του Ζανέτι, του Μαϊκόν και του Αντριάνο στο «Μεάτσα» του Μιλάνου αφήνοντάς τους Νερατζούρι στη δεύτερη θέση του ομίλου και παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από έξι στείρα ευρωπαϊκά χρόνια του Βαρδινογιαννισμού. 



Ηταν η εποχή που οι νοσταλγοί της μιζέριας περίμεναν στη γωνία για μια ευρωπαϊκή αποτυχία. Ηταν η εποχή που μαινόταν ο πόλεμος στον προπονητή του Τριφυλλιού Τεν Κάτε. Ηταν η εποχή που μετά από κάθε βαθμό που έκλεβε η «Παράγκα» στην Ελλάδα οι «αντικειμενικές» φυλλάδες έστηναν στον τοίχο τον Τεν Κάτε, όπως συνέβη πέρυσι και εφέτος με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ηταν η εποχή που στις ευρωπαϊκές νίκες του Παναθηναϊκού οι ίδιες φυλλάδες (οι δήθεν πράσινες και οι «αντικειμενικές») δεν ανέγραφαν το όνομα του προπονητή.



Ηταν η εποχή που μετά από πέντε στείρα ευρωπαϊκά χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα επέστρεφε στους «16» μιας μεγάλης διοργάνωσης, αφού ούτε επί Πεσέιρο, ούτε επί Μουνιόθ, ούτε επί Μαλεζάνι (σε δύο χρονιές μάλιστα), ούτε επί Σουμ τα είχε καταφέρει. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός της πολυμετοχικότητας, της υγείας, του νταμπλ του 2010, τα κατάφερε τόσο την περίοδο 2008-09 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και την επόμενη χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ.


ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο(72΄ Μπαλοτέλι), Καμπιάσο, Μαϊκόν, Ματεράτσι, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Αντριάνο, Ιμπραίμοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Σιμάο, Τζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (84΄ Τζιόλης), Μάντζιος.

Δείτε το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι στο Μιλάνο, όπως το έζησαν στην μεγαλούπολη του ιταλικού βορρά οι 6.000 εκδρομείς του Παναθηναϊκού. Βρέθηκαν στην Ιταλία δηλαδή, σχεδόν όσους κατάφερνε να μαζέψει μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός της μιζέριας και των ευρω-αποτυχιών στην αναμέτρηση - επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ - με τη Στουτγάρδη στη Λεωφόρο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: