Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αυτοί που μικραίνουν τον Παναθηναϊκό και ο κροίσος που θα τον ξαναμεγαλώσει



Από τη μία αυτοί που... μικραίνουν τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, αυτοί που θα τον σώσουν. Στη μέση ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που παρακολουθεί χαμογελαστός το θέατρο σκιών... Τα νέα χτυπήματα της Ψιψινέλ


Καιρό είχε να τον... μικρύνει τον Παναθηναϊκό το ξαδελφάκι του «Πρωταθλητή» και της “Derby News”. Η εφημερίδα που νιαουρίζει και που στα μόνα ρεπορτάζ που θεωρείται ως έγκυρη είναι αυτά του περιβάλλοντος Βαρδινογιάννη και της αντι-παναθηναϊκοφροσύνης, ισχυρίζεται πως «όσο και να θέλει να μην το πιστέψει, ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει».

Το ίδιο παραμύθι που πούλαγαν και μετά τον αποκλεισμό από την (αήττητη σε 6 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ) Μάλαγα.

Κάπως έτσι, φαίνεται πως θα είναι και το νέο παραμύθι που θα πλασάρουν οι (δήθεν) αντικειμενικοί και οι (δήθεν) Παναθηναϊκοί – νοσταλγοί .

«Σε… κλίμακα σμίκρυνσης 1/10 έχει μπει το Τριφύλλι», σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΑΤΑ, που τα βάζει όλα στο μπλέντερ, που πλέον κόπτεται για το «ρημάδι το ποδοσφαιράκι μας», αλλά και που κάνει πως δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό.

Στα ίδια χνάρια που έχουν χαράξει οι υπόλοιποι (δήθεν) αντικειμενικοί του συγκροτήματος της Καλλιθέας και του ομίλου Μπόμπολα προσπαθεί να κινηθεί και η γατούλα των εντύπων, με διαφορετικά πιθανότατα κίνητρα.

Έτσι, αυτό για το οποίο τώρα ενδιαφέρεται είναι το κακόμοιρο το ποδόσφαιρο, η έλλειψη αξιόλογων παικτών από τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση -όπως γράφει- με τον Ολυμπιακό που είναι η εξαίρεση του πρωταθλήματος. Ρεσιτάλ προπαγάνδας.

Η εφημερίδα που μαζί με όλες τις υπόλοιπες (δήθεν) αντικειμενικές έχουν εξαφανίσει από τον χάρτη του ποδοσφαίρου τα σκάνδαλα των στημένων πινάκων διαιτησίας, των στημένων αγώνων, των καταγεγραμμένων συνομιλιών, στις οποίες φαίνεται όλη η βρωμιά του χώρου, ξαφνικά ενδιαφέρεται για το καλό του σπορ και φέρνει ως παράδειγμα μάλιστα τον Ολυμπιακό... Χωρίς φυσικά να αναφέρει πως τα χρήματα που τσεπώνει η «ομάδα του δημοσίου» και μόνιμη πρωταθλήτρια, προέρχονται από την "de facto" συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. .

Όταν ο Παναθηναϊκός τρώει «τριάρες στα εκτός έδρας της Ευρώπης και άπαντες πανηγυρίζουν», νιαουρίζει η Ψιψινέλ του αθλητικού Τύπου, «τότε υπάρχει θέμα μεγέθους». Η τριάρα, βέβαια, από τους αναπληρωματικούς της Άρσεναλ και ο αποκλεισμός του ΟΣΦΠ των «παικταράδων και των επενδύσεων» από τον πιο εύκολο όμιλο στον οποίο θα μπορούσε να κληρωθεί, λες και δεν υπήρξαν ποτέ.

Γράφαμε όμως για τα κίνητρα του εντύπου.

Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε είναι το ένα από τα ρεπορτάζ της Γάτας που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας με τίτλο «αποφάσεις… στα παγκάκια» γίνεται μία έμμεση επίθεση στον κάποτε… «πριγκιπολάγνο» ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ και των Πράσινων Νέων Νίκο Παγκάκη, με αφορμή άρθρο του για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Η Ψιψινέλ αναρωτιέται πώς γίνεται ο Γιάννης Αλαφούζος να απορρίψει μία πρόταση που μπορεί να σώσει τον Παναθηναϊκό; Αν δηλαδή ο πρίγκιπας που έχει για εκπρόσωπό του τον Βλάση Τσάκα «ανοίξει μία βαλίτσα με 20-30 εκατ. Ευρώ», πώς μπορεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ να πει «όχι».

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα εξελιχθεί το παραμύθι. Προσέξτε τις λέξεις - κλειδιά:

Από τη μία έχουμε τη διοίκηση και την Παναθηναϊκή Συμμαχία με τη μνημονιακή τους πολιτική, που χαρακτηρίζονται ως αυτοί που «μικραίνουν» τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη έχουμε τους Σαουδάραβες του Βλάση Τσάκα με τις ενδεχομένως πλαστές (όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο) τραπεζικές εγγυητικές, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως αυτοί που θέλουν να «σώσουν» τον Παναθηναϊκό.

Στη μέση τι έχουμε; Έχουμε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που παρακολουθεί το θέατρο σκιών και την καταστροφή που ο ίδιος και οι άνθρωποι του προκάλεσαν. Έχουμε και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που δεν ξέρει τι να πιστέψει και πού να πιαστεί


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: