Όλο το βόλεϊ ήταν εκεί για να πει το στερνό αντίο στον μεγάλο Νίκο Σαμαρά. Ο... αετός οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία και τιμήθηκε όπως πραγματικά του άξιζε...
Η είδηση του χαμού του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του αθλητισμού συνολικά και όχι μόνο του βόλεϊ, καθώς ο Νίκος Σαμαράς αποτέλεσε για πολλούς παίκτης-σύμβολο. Ο... αετός του φιλέ οδηγήθηκε σήμερα στη Λήμνο στην τελευταίο του κατοικία με το νησί, αλλά και όλο τον κόσμο του αθλήματος να κλαίει για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Στο ύστατε χαίρε έδωσαν το παρών τιμώντας τον τεράστιο Νίκο, όλο το βόλεϊ, από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργο Λεονταρίτη, τους πρώην συμπαίκτες του αλλά και αντιπάλους, μέχρι τον απλό κόσμο του νησιού, αλλά και της Ορεστιάδας, μιας και ήταν αρκετοί αυτοί που κατέβηκαν από την ακριτική πόλη και δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον... αετό. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η απουσία του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατώρου. 
Ο καιρός ασορτί με την περίσταση. Μουντός με ψιλόβροχο λες και ο ουρανός έκλαιγε και αυτός με την σειρά του για τον χαμό του Νικόλα, γι' αυτή την τεράστια απώλεια για όλους τους ανθρώπους του βόλεϊ και όχι μόνο.

«Θα του μάθω ποιος ήσουν»

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του Έλενα που δεν μπορούσε να πιστέψει, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος, πως έφυγε από την ζωή αυτό το πραγματικό παλικάρι. Υποσχέθηκε όμως πως θα κάνει τα πάντα για να μάθει το πεντάχρονο βλαστάρι τους, το τι πέτυχε ο πατέρας του τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, γιατί ο Νίκος Σαμαράς ήταν μεγάλος παντού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με αγαπούσες βαθιά και σε αγαπούσα κι εγώ. Άγγελέ μου, θα σου μιλάω κάθε ημέρα, θα σου μιλάω μέσα από τον Στράτο, θα σταθώ στα πόδια μου γι' αυτό το παιδί. Θα του μάθω να είναι καλός άνθρωπος, θα του μάθω ποιος ήσουν εσύ και θα το μεγαλώσω με χαρές και γέλια. Θα είμαι πάντα δίπλα του, μάνα και πατέρας. Είσαι το φως της ζωής μου, ο λεβέντης μου. Συγγνώμη που σε έφερα εδώ, αλλά ήθελα να είμαι κάθε μέρα δίπλα σου. Να με συγχωρέσουν και οι φίλοι σου που σε έφερα μακριά, αλλά θέλω να είσαι κοντά μου και κοντά στο παιδί μας. Δέκα χρόνια μου έδινες μόνο χαρές και αγάπη. Συγγνώμη για όταν σε στεναχώρησα. Ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια. Πάντα μου έλεγες ότι μιλάω με έργα και όχι με λόγια. Θα είμαι πάντα δική σου σε αυτή και την άλλη ζωή…».

Μαυρομάτης: «Ο Θεός έφτιαξε δική του ομάδα»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αποχαιρέτησε με ένα μικρό λόγο τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας: «Όλοι μας δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Ίσως ο Θεός επέλεξε να φτιάξει τη δική του ομάδα και γι' αυτό αποφάσισε να πάρει μαζί του τον καλύτερο. Κανείς μας, όμως, δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ. Εύχομαι στον Θεό να δώσει κουράγιο στην οικογένειά σου που δέχτηκε αυτό το μεγάλο χτύπημα».

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καβαρατζής, είπε: «Ο αετός της Θράκης το καμάρι της Ελλάδας έφυγες και μαζί έφυγε μια μεγάλη εποχή», ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λήμνου, είπε: «Να μας τον προσέχετε και εμείς θα καμαρώνουμε που ένας Σαμαράς θα κυκλοφορεί ανάμεσά σας», εννοώντας προφανώς τον πεντάχρονο γιο του, Στράτο.

Και κλείνοντας, μιλώντας ως απλός φίλος του, πρόσθεσε: «Φίλε Νίκο, ο Θεός διάλεξε το καλύτερο τεσσάρι για την ομάδα του Παραδείσου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ, Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας τη Λίγκα, είπε: «Τιμή και δόξα στον μεγάλο αθλητή. Φίλε Νίκο όπου και αν πήγαινες συγκλόνιζες. Ήσουν ένα ίνδαλμα και έγινες ένας θρύλος».
Ο αρχηγός της Ορεστιάδας, Στέλιος Κεμανετζής, είπε: «Νίκο ήρθαμε εδώ όλοι, μας συγκλόνισες, όπως και ως αθλητής. Σε αγαπάμε πολύ, μας έδινες πάντα ένα κίνητρο. Ξέρω ότι είσαι σε ένα μέρος που αγάπησες πολύ. Όλη η Ελλάδα σε χαιρετάει και δεν θα ξεχάσει ποτέ. Το φως σου θα μας φωτίζει πάντα. Αθάνατος».

Το φέρετρο του αδικοχαμένου άσου του ελληνικού βόλεϊ, μετέφεραν οι πρώην συμπαίκτες του και αιώνιοι φίλοι του, Χατζηαντωνίου, Γκιούρδας, Κράβαρικ, Κεμανετζής, Τσακιρόπουλος και Πανούσος.

Καλό ταξίδι μεγάλε αετέ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και να είσαι σίγουρος πως κανένας που πραγματικά αγαπά αυτό το άθλημα δεν θα σε ξεχάσει... Καλό παράδεισο να έχεις